Pressiteade

Tervishoiueksperdid kogunevad insuldiravi üle arutama

Õdede liidu juht Anneli Kannus toob välja, et spetsiaalse väljaõppe läbinud õed teevad insuldipatsientidega imetlusväärset tööd.
Õdede liidu juht Anneli Kannus toob välja, et spetsiaalse väljaõppe läbinud õed ...

Eestis haigestub insulti ligikaudu 4500 inimest aastas ning võrreldes teiste Euroopa riikidega haigestuvad tööealised inimesed insulti sagedamini.

Täna, 5. juulil algab Tallinnas Radisson Sky Blu Hotelli konverentsikeskuses tervisepoliitika alane rahvusvaheline nõupidamine, mille fookuses on insult. Kahepäevasel kohtumisel arutlevad sadakond tervishoiueksperti 27 riigist, kuidas tagada ühetaoline hea kvaliteediga abi kõikidele patsientidele.

„Insult on heaoluühiskonna haigus. Haigestumist soosib väheliikuv elustiil, suitsetamine, alkoholi tarbimine ja ebatervislik toitumine. Insuldi ennetamisel on väga oluline roll õdedel, kes saavad suurendada inimeste teadlikkust insuldi riskidest,“ selgitas Eesti Õdede Liidu asepresident Gerli Liivet.

Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus ütles, et õdedel on oluline roll insuldipatsiendite tervenemis- ja taastumisprotsessis, sest nad puutuvad kõige vahetumalt kokku patsientide ja nende lähedastega. "Spetsiaalse väljaõppe läbinud õed teevad insuldipatsientidega imetlusväärset tööd," sõnas Kannus.

Insult on maailmas esimese viie suurima terviseriski hulka kuuluv haigus, mis ohustab järjest nooremaid inimesi. Üritusel esinevad eksperdid annavad soovitusi poliitikakujundajatele tervishoiuteenuste kvaliteedi tõstmiseks.

Tegemist on Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumismaa perioodi esimese tervisevaldkonna üritusega.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.