14. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstide Selts soovib andmeväljade ühtlustamist

Foto: Pixnio.com
Erinevatel asutusel on andmete esitamises kasutusel väga erinevad infoväljad, mis raskendavad andmete analüüsi ja muudavad andmetele konteksti andmise keeruliseks, seisab Perearstide Seltsi pöördumises.

"Teie asutused koguvad arvatavasti igas ajaühikus väga erinevate valdkondade kohta olulisel määral igasuguseid andmeid. Selleks aga, et andmetest saaks tähenduslik informatsioon, on andmetele vajalik anda kontekst ehk neid on vajalik organiseerida, interpreteerida ja presenteerida. Kirjutan teile sellepärast, et olen teie asutuste poolt kogutud ja edastatud esmatasandit puudutavaid dokumente töödeldes ja analüüsides avastanud mõningaid puudujääke andmete edastamise kvaliteedis," seisab Perearstide Seltsi juhatuse liikme Andres Lasni poolt allkirjastatud pöördumises.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099