PERHil on vajadus uue helikopteri maandumisplatsi järgi

Lisaks vajadusele uue maandumisplatsi järgi leiab PERH, et helikopteri maandumisplatsi rendisumma tuleks leida haiglale täiendavalt, seisab PERHi vastuskirjas sotsiaalministeeriumile. Ka arutletakse kirjas selle üle, kas mürgistusteabekeskuse viia üle PERHi

Regionaalhaigla pakub reanimobiiliteenust ja seekaudu ka koostöös PPAga helikopteriga patsiendiveoteenust. Regionaalhaiglat teenindab praegu Lastehaigla kinnistul asuv maandumisplats, mis on amortiseerunud ning mis ei vasta rahvusvahelistele standarditele tagamaks kriitiliste patsientide kiiret ja sujuvat jõudmist Lastehaiglasse või Regionaalhaiglasse, seisab Regionaalhaigla poolt sotsiaalministeeriumisse saadetud seaduste muutmiste eelnõude vastuskirjas.

"Aastas on Regionaalhaiglas keskmiselt 125 maandumist. Eelnevat arvesse võttes on nii Lastehaigla kui ka Regionaalhaigla juhtkonnad seisukohal, et vajalik on ehitada uus helikopteri maandumisplats ning optimaalsem lahendus oleks see ehitada mitmekordse parkimismaja katusele, millelt oleks väga hea ligipääs liftiga maa-alusesse tunnelisse, mis ühendab Lastehaiglat ja Regionaalhaiglat," seisab kirjas.

Samuti peab Regionaalhaiogla põhjendatuks, et helikopteri maandumisplatsi rendisumma leitakse haiglatele täiendavalt.

"Peame mõistlikuks, et rahastus võiks toimuda Haigekassa kaudu ning omakorda valmisolekutasu kaudu."

Mürgistusteabekeskus PERHi?

Teise teemana on vastuskirjas välja toodud mürgistusteabekeskus.

"Aastate jooksul on olnud arutelusid teemal, et kas terviseameti juures tegutsev mürgistusteabekeskus peaks olema Regionaalhaigla koosseisus. Antud teema on kirja pandud ka Regionaalhaigla kehtivas kui ka varasemas arengukavas," selgitab Regionaalhaigla.

Samuti seisab vastuskirjas, et koostatud ka vastav analüüs, mida praegu ajakohastatakse.

"Regionaalhaigla on teemat analüüsinud laiemalt CBRN (chemical, biological, radiological, nuclear) keskuse kaudu, mille üheks osaks oleks mürgitusteabekeskus. Oleme paralleelselt uuendamas omapoolset masskannatanute plaani ning haigla katastroofimeditsiini osakonna tegevusi. Sellest johtuvalt oleks põhjendatud temaatika aktiivselt võtta ministeeriumiga aruteluks ning arutelude tulemist johtuvalt teha asjakohased muudatused juba ka käesolevasse eelnõusse," seisab vastuskirjas.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.