Autor: Violetta Riidas • 25. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neli hüpokoera on valmis tööle asuma

Britt Petjärv ja koer Roxie.
Foto: Postimees/Scanpix
26. augustil atesteeritakse Tallinnas esimesed Eestis koolitatud diabeedi abikoerad ehk hüpokoerad. Vastava tunnistuse saavad neli koera, kes on läbinud pooleteise aasta pikkuse koolituse.

Hüpokoerad on välja õpetatud hindama oma peremehe madala veresuhkru taset lõhna järgi ning talle sellest märku andma. Koerte koolitusprogramm kestab 1,5 aastat. Koolituse lõpuks oskavad koerad anda häiret, kui on tekkinud peremehe elule ja tervisele ohtlik olukord, ning tuua talle vajaliku toidu või joogi veresuhkru tõstmiseks. Eestis saavad augusti lõpul hüpokoera ametliku staatuse neli koera – kuldne retriiver Aki, segavereline Simona, labradori retriiver Poppy ja basset Berta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099