2. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rasedusdiabeediga naised ei jälgi enda seisundit

Foto: Pixabay.com
Prantsusmaal läbi viidud pilootuuringu tulemuste kohaselt ei jälgi rohkem kui kolmandik rasedusdiabeediga (GDM) naistest oma söömisjärgset vere glükoositaset, millel võivad olla tagajärjed raseduse tulemusele.

Keskmiselt 13 päeva kestnud uuringus leiti, et ainult 61,5% 91 eelnevalt valitud prantsuse keelt kõnelevast naisest, kellel oli diagnoositud GDM, täitsid nõuetekohaselt igapäevase jälgimise ettekirjutusi, olles teostanud vähemalt 80% nõutavatest söömiseelsetest ja -järgsetest vere glükoositaseme kontrolli (SMBG) testidest. Lisaks sellele teostas ainult 42 naist (46,2%) vähemalt 80% söömisjärgsetest mõõtmistoimingutest ettenähtud 100-140 minuti jooksul pärast söömist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099