Autor: Violetta Riidas • 17. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Efektiivsem kui kulutõhususe piir nõuaks

Kingitud Elu juht Toivo Tänavsuu käib ka ise tihti korjanduskastiga rahva seas.
Foto: Terje Lepp
WHO soovituste järgi peaks ravimite kulutõhususe piir olema Eestis tõusnud 48 000 euroni, kuid on hoopis langenud 40 000 euroni.

Europarlamendi liige Urmas Paet saatis septembris avaliku kirja peaminister Jüri Ratasele, minister Jevgeni Ossinovskile, riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehele Helmen Kütile ja haigekassa juhatuse esimehele Tanel Rossile. Ta heidab ette, et vähiga võitlevad inimesed on ilma riigi toetuseta. Paet kirjutab oma pöördumises, et haigekassal on oma valemid otsustamaks, milline ravi (ravim) riikliku kindlustuskaitse alla mahub ja nii jäävad mitmed uued ravimid soodustuse alt välja. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099