PJV võlg on kasvanud 0,8 miljonile eurole

Anders Tsahkna
Anders Tsahkna

Oktoobri seisuga on PJV Hooldusravi SA maksuametile võlgu 809 102 eurot. Augustis oli maksevõlg umbes 775 000 eurot.

PJV Hooldusravi SA on Keila hooldushaiglat haldav ettevõte. Haigla juht Anders Tsahkna rääkis 7. augusti Äripäevas, et toona pea 700 000eurose maksuvõla tasumine läheb plaanipäraselt.

"Oleme riigiga kokku leppinud kuumaksed. Neid me ka täidame," möönis Tsahkna augustis, siis avaldas ta ka lootust, et PJV Hooldusravi võlg saab tasutud 2019. aasta 3. aprilliks. Küsimusele, kuivõrd realistlik see Tsahkna hinnangul on, viitas ta toona, et kõik sõltub sellest, kui hästi koostöö kulgeb.

“Kui europrojekti finantsplaani alusel võetakse taristu kasutusele nii, nagu see ette nähtud on, on see täiesti realistlik,” kinnitas Tsahkna.

Ta pidas silmas Euroopa Liidu 3,9 miljoni eurost struktuurtoetust, mille haigla sai õendus- ja hooldusteenuste infrastruktuuri arendamiseks. Hooldushaigla rekonstrueerimine on nii Tsahknale kui ka kolmele ehitusettevõtjale ja firmajuhile toonud kaasa kahtlustuse ja kriminaaluurimise soodustuskelmuse kordasaatmises. Nimelt on prokuratuur seisukohal, et haigla ehitati suures osas just Euroopa Liidu eraldatud 3,9 miljoni euro eest, mis pidi algselt moodustama projekti maksumusest vähemuse – 5,2 miljonit pidi tulema omafinantseeringust.

"Alati saab asjad ka üle vaadata. Eesti riik pole halb partner ja maksuamet on meie olukorda mõistnud. Oleme neile üksipulgi mitu korda lahti rääkinud, miks meie seisund selline on. Mingit ärevat olukorda ei ole," selgitas ta toona.

Loe Anders Tsahkna augustikuist intervjuud siit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.