Autor: Kadi Heinsalu • 22. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes jääb 88% enneaegsetest ellu

Enneaegne kuvöösis
Foto: Scanpix/Caro
Soomes on enneaegsete laste ellujäämisnäitajad head, selgus kohtlemise tulemused head, nagu on näidanud Turu arstiteadlaste tehtud rahvusvahelisest võrdlusest 11 riigiga, vahendab Mediuutiset Pediatrics´is ilmunud artiklit.

Vaid Jaapanis jääb rohkem enneaegseid lapsi ellu, nimelt 93 protsenti enne õiget aega sündinutest. Soomes oli ellujääjate keskmine protsent 88 ja sama oli see protsents ka Kanadas, Austraalias, Uus-Meremaal, Rootsis, Šveitsis, Suurbritannias ja Itaalias Toscana maakonnas. Iisraelis oli väikeste enneaegsete ellujäämisprotsent 80, Hispaanias 78.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099