Autor: Siret Trull • 28. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haiglates on meditsiinieksport jäänud tagaplaanile

Bariaatriline lõikus on üks teenus, mida välismaalased Eestisse saama tulevad
Foto: Raul Mee / Äripaev
Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla ja Ida-Tallinna Keskhaigla esindajad ütlevad, et nende haiglas keskendutakse kohaliku patsiendi ravimisele ning välispatsiente teenindatakse pigem vähe.

 „Viimastel aastatel me pole teinud aktiivset tööd tervishoiuteenuste ekspordi arendamisel. Varem on meie juurde jõudnud eelkõige Venemaa kodanikud. Medicine Estonia klaster on peamiselt andnud võimaluse meie arstidel teha koostööd teiste riikide arstidega ja jagada kogemusi,“ selgitas Põhja-Eesti Regionaalhaigla meditsiiniliste teenistuste direktor Ivi Normet. Ta lisas, et tehnoloogilise innovatsiooni toeks võtab haigla aktiivselt osa Connected Health klastri tegevustest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099