Autor: Violetta Riidas • 21. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrgendatud hambaravihüvitise ringi lisatakse kaks diagnoosi

Foto: Raigo Pajula
Haigekassa nõukogu leppis kokku, et tervishoiuteenuste loetelus määratakse kaks esimest diagnoosi, mis võivad suurendada hambaraviteenuse vajadust – need on I tüüpi diabeet ja Sjögreni sündroom, mis hambatervist oluliselt mõjutab.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kinnitusel on riigikogu võtnud vastu sotsiaalkomisjoni poolt algatatud seadusemuudatuse, millega lisatakse teatud põhihaiguse diagnoosid suurendatud hambaravitoetuse nimekirja, kuna need võivad soodustada hambatervise halvenemist ja sellest tulenevalt ka siis suuremat ravivajadust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099