Galerii: vähiregister tähistas 40. sünnipäeva

Annika Veimer, TAI direktor
Annika Veimer, TAI direktor

Tervise Arengu Instituudi direktori Annika Veimeri sõnul algab 2018. aastal Eesti Vähiregistri jaoks uus ajastu: e-edulugu jõuab viimaks ka nendeni.

Eesti Vähiregistril täitub jaanuaris 40 aastat asutamisest. Sel puhul peeti eile teadusseminari, mille avas TAI direktor Annika Veimer. Ta meenutas, et 40 aasta eest peeti registrit perfokaartidel. Kuigi aastatega on andmete töötlemine lihtsamaks ja efektiivsemaks läinud, jõuab Eesti e-edulugu vähiregistrile appi alles tänavu.

„2018. aastal astub vähiregister uude ajastusse. See on aasta, kus vähiteatis digitaliseeritakse,“ rääkis Veimer. Ta lisas, et  see kõlab lihtsalt, kuid tegelikult digitaliseerimine on suur IT-arendus. Digitaliseerimise eesmärk on lihtne ja lühike: et teatise esitamine oleks lihtsam ja oleks vähiregistris inimestel kergem tööd teha, nii et nende aeg ja jõud oleks säästetud sisulisema tegevuse peale.

„Me kõik teame, kuidas Eesti on oma e-edulugu ülemaailmselt hästi müünud. Ilmselt tuleks paljudele sellest e-eduloost kuulnutele üllatusena, et meditsiinisüsteemi registriteni jõuab see edulugu alles käesoleval aastal,“ märkis Veimer.

Tema hinnangul on praegu aeg mõelda sellele, milline on registri potentsiaal tulevikus ning kuidas  saaks registri andmeid efektiivsemalt ära kasutada poliitiliste otsuste tegemisel.

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.