Kadastik: see oli elu kõige ootamatum teade

Ülle Kadastik
Ülle Kadastik

Presidendilt Eesti Punase Risti III klassi teenetemärgi saanud kliinikumi naistearst ja õppejõud Ülle Kadastikule tuli teade tunnustusest suure üllatusena.

Mis olid esimesed mõtted, kui tunnustusest kuulsite?
See oli mulle ikka väga ootamatu teade. Kui esimesed kaks õnnitlejat soovisid varahommikul õnne tunnustuse puhul täpsustamata millise tunnustuse, siis arvasin et see on mingi absoluutne arusaamatus või eksitus. Kui juba kolmas inimene saatis õnnitlused, siis ma julgesin küsida, et mille eest ikka õnne soovite. Teadasaades ei suutnud uskuda ja vaatasin oma silmaga uudise üle. Reeglina ma ikka hommikuti viskan kõige kuumematele uudistele pilgu peale, sel päeval aga millegipärast ei jõudnud. Võin öelda, et see teade oli elu kõige ootamatum, ettearvamatum, üllatavam, uskumatum.

Kas selline tunnustus paneb ka tööle kuidagi teisiti mõtlema?
Kuigi leian, et olen kogu aeg töötanud suure pühendumuse ja naudinguga, siis presidendi tunnustus on kindlasti väga toetav ja inspireeriv. Järelikult ma polegi ilmaasjata niipalju rabelenud, nii nagu minu üks tütardest äsja ütles, seda heas mõttes.

Miks Te omal ajal valisite arsti kutse?
Lapsena mängisin palju nukkudega ja ravisin neid. Siis ma ei mõelnud arstiks saada, meeldis pigem meditsiiniõde olla ja süsti teha. Tegelikult veelgi rohkem soovisin õmblejaks saada. Hakkasin väga varakult oma nukudele riideid tegema ja hiljem õmblesin endale ning pärast poole ka oma lastele. Arsti elukutse valiku mõte tekkis viimases gümnaasiumi klassis täiesti iseenesest. Kuigi minu peres ega tutvusringkonnas polnud ühtegi arsti, oli otsus väga kindel ja ma ei kahelnud selles. Tartu Ülikooli artsiteaduskonda astumise sooviavaldusega sõitsin elus esimest korda Tartusse, kuhu olen jäänud nüüd väga pikaks ajaks tänaseni. Usun, et õmblemise oskus on tulnud kasuks ka naistearstina opereerides.

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.