Autor: Violetta Riidas • 13. aprill 2014
Ainult tellijatele

Emakamüoomi ravi  kogemusest

Emaka fibroidkasvajad on naissuguelundkonna kõige sagedasemad healoomulised soliidtuumorid, mis võivad esineda 20–25%-l fertiilses eas naistest. Nende kasvajate ravist kirjutas Meditsiiniuudistes TÜ Kliinikumi naistekliiniku günekoloogia osakonna juhataja Ülle Kadastik.

Esmya® 5 mg tablett, mis sisaldab ulipristaalatsetaati (UPA), on oma ravimirühmas esimene suukaudse toimega selektiivne progesterooniretseptori modulaator, mis mõjutab emakamüoomi. Olenevalt sihtkoest ja progesterooni retseptorite puudumisest või olemasolust on toime kas agonistlik või antagonistlik.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708