23. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti 100: kuidas meie tervishoid jalgadele tõusis

Rahvatervise edendamist tuli iseseisvunud Eestil alustada paljuski tühjalt kohalt. Raskustega võideldes said noore riigi arstid ja õed jagu nakkushaigustest, taltsutasid tuberkuloosi ning parandasid imikute ja emade eest hoolitsemist.

Tervishoiuorganisatsiooni korrastamine Eesti Vabariigis algas 1918. aasta lõpul tervishoiu peavalitsuse loomisega siseministeeriumi juurde. Peavalitsust hakkas juhatama Konstantin Konik, keda võib pidada ka Eesti tervishoiu süsteemi loojaks. Peale Vabadussõja lõppu määrati kindlaks tervishoiu peavalitsuse, arstide ja ülikooli koostöö põhimõtted, millele rajati noore vabariigi oma tervishoiuorganisatsioon. Tegelik töö kohtadel pidi jääma linna- ja maavalitsuste tervishoiuosakondadele linna ja maa-arstide juhtimisel. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708