Eesti naised nüüd tippteadlaste võrgustikus

Eesti on nüüd esindatud 16 naisteadlasega üle-euroopalises naistippteadlaste võrgustikus AcademiaNet.

Alates 22. veebruarist 2018 on 16 Eesti naissoost tippteadlast esindatud portaalis AcademiaNet

AcademiaNet on naissoost tippteadlasi koondav üleeuroopaline andmebaas ja võrgustik, mis pakub neile lisavõimalust rahvusvaheliselt välja paista ning leida uusi koostöövõimalusi.

"Sellesse võrgustikku kuuluvad mitmekülgsed naisteadlased, sporditermineid kasutades tõelised mitmevõistlejad, kes on tugevad mitmel alal," sõnas Eesti Teadusagentuuri juhatuse esimees Andres Koppel AcademiaNeti kuuluvaid teadlasi iseloomustades.

"Lisaks tipptasemel teadustööle eeldatakse neilt teadlastelt ka teisi võimekusi – töörühma või asutuse juhtimise, rahvusvahelise teaduskoostöö korraldamise või õppetöös eduka osalemise kogemusi, ühiskonnaelus kaasarääkimise või/ja pere- ja tööelu korraldamise alast eeskuju," tõi Koppel välja.

Millega tegemist?

AcademiaNet alustas tööd 2010. aastal Saksamaa-põhiselt ning alates 2012. aastast on sinna lisandunud teadlasi ka teistest Euroopa riikidest. Tänase seisuga on võrgustikus kokku üle 2500 naisteadlase, kes töötavad rohkem kui neljakümnes riigis üle maailma.

Võrgustikust on kasu ekspertide, konverentsiettekandjate, akadeemiliste ametikohtade täitjate jne leidmisel. Samuti toimuvad nomineeritud teadlaste omavahelised vabas vormis kokkusaamised. Seeläbi soovitakse leevendada ka naiste ebaproportsionaalselt väikest osakaalu teadlaskarjääri kõrgematele ametikohtadele jõudnute hulgas, mis on probleemiks kogu Euroopas. 

AcademiaNet-i liikmeks peavad partnerid erinevatest Euroopa riikidest (Eestis Eesti Teadusagentuur), kelleks on lisaks kolmele eestvedavale organisatsioonile veel 40 erinevat teaduse tegemist toetavat organisatsiooni ja kuus meediaorganisatsiooni üle Euroopa, esitama sobivad kandidaadid.

Eesti Teadusagentuur jätkab tippteadlaste esitamist AcademiaNetile ka tulevikus.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.