Tanel Martis: perearst, kes eelistab Saaremaad Soomele

Kevadel pensionile mineva Kuressaare perearsti Lii Saare nimistu üle võttev doktor Tanel Martis rõõmustab võimaluse üle Saaremaal elada ja tööd teha.

“Need aastad, mis oleme suvesaarlastena Saaremaal veetnud ja kohalikega suhelnud, on mulle näidanud, et Saaremaa rahvas on tore rahvas,” ütles Martis, kelle terviseamet kinnitas perearstiks alates 1. maist, kirjutab Saarte Hääl. “Juba ainuüksi nende inimeste pärast tasub Saaremaale tulla ja neid perearstina aidata nii palju, kui oskan.”

Tanel Martis on Tartumaa mehi – Tartu Raatuse gümnaasiumi vilistlane, lõpetanud Tartu ülikooli töötervishoiu korralduse ja peremeditsiini alal, töötanud sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna peaspetsialistina ja kaitseministeeriumi tervishoiuosakonna nõunikuna.

Ligi 15 aastat on Martis töötanud üldarstina Soomes. “Eesti mõistes vastab see amet perearsti omale,” märkis ta. “Tööülesanded on mul olnud tavalisest gripiravist väikeste lõikusteni välja.”

Esimest korda läks Martis Soome oma sõnul 2004. aastal. “Kui aga 2010. aastal ülikoolis peremeditsiini residentuuri lõpetasin, kolisin tagasi, sest toona oli Tartus ja selle ümbruses töökohta leida raske,” lisas ta.

Suvesaarlane sai Martisest viie aasta eest. “Usun, et Saaremaa on just see koht, kus minutaolisel inimesel meeldib elada,” ütles Martis, kinnitades, et kirev ja kiire elu teda kui rahulikku inimest ei köida, vaid hoopis väsitab. Tema meelisajaviited on jalutada metsas ja mere ääres, ujuda ja võimalusel käia sukeldumas.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.