Marek Seer: Tuletõrjet ei planeerita tulekahjude järgi

Valga haigla juht Marek Seer.
Valga haigla juht Marek Seer.

Kuigi Valga haigla sünnitusosakond eesolevast sügisest ilmselt suletakse, haigla sellega seoses kedagi koondada ei plaani.

Valga haigla juht Marek Seer kinnitas, et kui haigla nõukogu otsustab sünnitusabi teenust mitte jätkata, siis günekoloogiline tegevus haiglas ikkagi jääb. "Siia kuuluvad nii ambulatoorne kui päevaravi, samuti statsionaarne teenusm," ütles Seer. "Nii et günekoloogilist abi saavad patsiendid täna ja tulevikus," lisas ta.

Tervishoiutöötajad on nõutud ja töötavad mitmetes haiglates. "Meie ämmaemandad on valdavalt tööl põhikohaga, kuid meil on ka töötajaid, kes käivad mujal," vastas haigla juht küsimusele, kas sünnitusabis töötavad spetsialistid on Valga haiglas tööl osa- või täiskohaga.

Sünnitusosakonna sulgemine Marek Seeri sõnul siiski päris ootamatult ei tulnud – sellise muudatuse kavandamine on kõne all olnud juba viimased kümmekond aastat.

"Sünnitusabi teenus töötab meil miinusega ja tänane rahastusmudel – makstakse teenusepõhiselt – ei taga jätkusuutlikku majandamist selles vallas," rääkis haigla juht. Aus poleks tema sõnul ka see, kui seda miinust tuleb katta teiste teenuste arvelt.

Samas, jätkas Seer, ei saa tervishoius alati olla ainult majanduslikult otstarbekaid lähenemisi. "Tuletõrjet ei planeerita tulekahjude järgi. See on väga selge tervishoiupoliitiline otsus," sõnas haigla juht.

Pikemalt 3. aprilli paberlehes.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.