Sotsiaalkomisjon arutab sünnitusosakondade sulgemist

Riigikogu sotsiaalkomisjon peab koos huvigruppidega avaliku istungi Valga haigla sünnitusosakonna sulgemise teemal.
Riigikogu sotsiaalkomisjon peab koos huvigruppidega avaliku istungi Valga...

Sotsiaalkomisjon arutab avalikul istungil kollektiivset pöördumist Valga haigla sünnitusosakonna sulgemise vastu.

Riigikogu sotsiaalkomisjon peab täna koos huvigruppidega avaliku istungi Valga haigla sünnitusosakonna sulgemise teemal. Arutelu on ajendatud enam kui 1400 allkirjaga kollektiivsest pöördumisest osakonna sulgemise vastu.

Sotsiaalkomisjoni esimees Helmen Kütt ütles, et istungile on kokku kutsutud kõik osapooled, sest kogukonnal ja avalikkusel on selle teemaga seoses olnud põhjendatud küsimusi rohkem kui vastuseid. „See on kaasa toonud hirmu, et riik on oma kaugemates piirkondades elavad inimesed hüljanud,“ lausus Kütt. Ta lisas, et vaja on kindlust, et see nii ei ole.

„Kahjuks on tekkinud olukord veelkordne näide, et tervishoiu korraldust puudutavad otsused peavad olema põhjendatud ja inimestele selgitatud. Samuti peavad need olema läbi viidud põhimõttel mõeldud – tehtud, mitte tehtud – mõeldud,“ toonitas Kütt.

Kollektiivse pöördumise esitanute sõnul ei toeta Valga haigla sünnitusosakonna sulgemine Valga valla ega Eesti arengut. Nende hinnangul poleks osakonna sulgemisel tagatud piisav abi kiireloomuliste sünnituste korral, kuivõrd teised sünnitusosakonnad on liialt kaugel.

Istungile on kutsutud pöördumise esitanute, Sotsiaalministeeriumi, Valga haigla, Eesti Lastearstide Seltsi, Eesti Naistearstide Seltsi ja Eesti Haigekassa esindajad.

Avalik istung algab kell 14 ja otseülekannet sellest saab jälgida Riigikogu kodulehel.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.