GALERII Naistearstid jalgratastele ja Viini

Aktsiooniga ühinesid ka tervise- ja tööminister Riina Sikkut ja
Aktsiooniga ühinesid ka tervise- ja tööminister Riina Sikkut ja

Täna, 2. juulil alustasid Euroopa naistearstid Tallinnast, Põhja-Eesti Regionaalhaigla juurest jalgratastel teekonda Tallinnast Viini, et tõsta kampaaniaga Ride4Women inimeste teadlikkust naisi ohustavatest vähkidest.

Galerii toetusaktsiooni algusest on pildistatud Tiit Mõtuse poolt.

„Uuringud kinnitavad, et emakakaelavähki on võimalik ennetada. Kindlasti tuleb kasutada võimalust osaleda tasuta sõeluuringutes. Samuti võimaldab riik alates sellest aastast tütarlastele tasuta vaktsineerimist inimese papilloomiviiruse (HPV) vastu, mis on üks emakakaelavähi põhjustajatest,” ütles tervise- ja tööminister Riina Sikkut. „Ja panen naistele südamele – käime regulaarselt naistearsti juures kontrollis.“

„Täna alustasid sümboolselt regionaalhaigla kui vähiravi kompetentsikeskuse eest heategevuslikku rattamatka Euroopa onkogünekoloogid, kes juhivad tähelepanu väga olulisele teemale – emakakaelavähile, selle ennetamisele, varajasele avastamisele ning ravivõimalustele spetsialiseeritud vähikeskustes, kus on patsientidele tagatud parim ravi,“ ütles Regionaalhaigla naistehaiguste keskuse juhataja dr Kersti Kukk

 Sõeluuring aitab ennetada

„Eestis saab aastas ligikaudu 150 naist emakakaelavähi diagnoosi, seda on selgelt liiga palju. Eriti kui teame, et neid juhte oleks saanud sõeluuringuga ennetada,“ ütles Eesti Haigekassa juhatuse esimees Rain Laane. „2017. aastal käis emakakaelavähi sõeluuringul 26 400 naist, see on 53% kogu sihtrühmast ehk pea pooled sihtrühma naised jätsid uuringule minemata. Kui on võimalik ennetada ja seda inimese jaoks ilma suurte kulutusteta, siis tuleb sellest võimalusest kinni haarata. Teeme omalt poolt kõik selleks, et ka edaspidi oleksid inimesed rohkem terviseteadlikumad, seda ikka selleks, et ära hoida haigusi, mida oleks saanud ennetada.“

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.