3. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ateroskleroos areneb hiilivalt ja vaikselt

Perearst Signe Alliksoo
Foto: Erakogu
Kardiovaskulaarhaigus on peamine enneaegse surma põhjus Euroopas ja Eestis. Neid haigusi ei saa vältida, küll aga ennetada, kinnitab Eesti hüpertensiooniühingu juht perearst Signe Alliksoo.

Tähtis on teada, et ateroskleroos areneb aastaid kliiniliste ilminguteta. Alguse saab kõik ebatervislikest eluviisidest ja riskifaktorite (suitsetamine, kõrge vererõhk ja kolesterool, ülekaal, diabeet) esinemisest. Mittemodifitseeritavad riskifaktorid on vanus, sugu ja perekondlik eelsoodumus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099