Selle suve levinud trauma: varbaluumurd

SEB Elukindlustuse suvine kahjustatistika näitab positiivset trendi inimeste riskikäitumises – vähenenud on suvised õnnetused murutraktoritega ning lastega juhtub vähem õnnetusi batuutidel või tasakaaluliikuritel. Seevastu on tõusnud tööõnnetuste osakaal ning sagenenud raskete vigastuste või surmaga lõppevad liiklusõnnetused.

Kuigi suve esimene pool oli üldjoontes kahjude osas tagasihoidlik, siis SEB Elu- ja Pensionikindlustuse kindlustuseksperdi Kirsti Viraku sõnul paistab kahe esimese suvekuu kahjustatistikas silma varbaluumurdude hüppeline kasv.

”Suvised ilmad kutsuvad inimesi rohkem liikuma ja tegustema. Kui võrrelda meie statistikat eelmise aastaga siis näeme, et batuudi ja muruniidukite õnnetused on vähenenud, kuid kuum ilm on toonud täiesti uue mure – varbaluumurrud,” ütles Virak. Varbaid löövad eestlased ära tänaval, tööl, metsas ning muidugi ka kodus. Sealjuures võib lihtne varba ära löömine sageli lõppeda kipsis jala ja mitmenädalase haiguslehega. Samuti küsivad inimesed kindlustuselt traumade tõttu, mis on tekkinud küttepuude lõhkumise, saagimise ja ladumise käigus. Vigastusi tekitavad inimestele ka loomad - koerad, hobused, rästikud ja puugid.

SEB statistika näitab, et üha enam erakliente ja ka ettevõtteid registreerib tööõnnetusi ning soovib kindlustuselt saada hüvitist katmaks enda või oma töötaja tervisega seotud kulutusi. Liikluses on hüppeliselt kasvanud auto- ja mootorratta õnnetuste arv, mille tagajärjel küsitakse kindlustushüvitist.

„SEB praktika näitab, et töötajad on tööohutusnõuetest teadlikud ja ohutusvahendid on ettevõtetel olemas, kuid pahatihti jäetakse kiivrid, kaitseprillid või ohutustrossid kasutamata, sest nii saab töö kiiremini tehtud. Liikluses soosib viimaste nädalate soe suveilm seda, et mootorratturid kasutavad korraliku sõiduvarustuse asemel lühikesi pükse ja lahtiseid jalanõusid, mis on äärmiselt ohtlik,“ lisas Virak.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.