Uudised
Ainult tellijale

Raudsepp: Ravimitootjad on pidanud muutuma

Ravimiameti peadirektor Kristin Raudsepp  Foto: Veiko Tõkman / Äripäev

Kümne aasta eest ravimitootja vaatevinklist tehtud raport käsitles kogu ravimitööstuse tulevikku päris laialt ja seepärast ei saa ka lühidalt öelda, kas kõik ennustused on õiged olnud, kirjutab ravimiameti peadirektor Kristin Raudsepp.

Ka ilma selle [Audiitorfirma Price Waterhouse Coopers 2009. aasta - toim] uuringuta teame, et ikka on oluline elanikkonna vananemine ja sellega on seotud võimalused ravimitööstusele ning ootused ravimite kõikvõimsusest. Kindel on ka see, et uusi, innovaatilisi ravimeid ei jõua kõik riigid kohe ostma hakata oma elanike jaoks, ammugi ei jõua nende eest maksta patsiendid ise. Kui varem oli ravimitootjatel mõistlik turundada oma ravimeid väljakirjutajatele, siis küllap on tõde see, et neil on kasulik aina enam suund võtta tervishoiurahastajatele turundamisele. Kõik loevad raha hoolikalt ja arutelud ravimi väärtusest on praegu hoopis laiemad kui lihtsalt selle ravitoime või hind. Uue ravimi väljatöötamise kulude suuruse osas väidetakse aina suuremaid summasid ja see omakorda teeb ettevaatlikuks. Kümme aastat tagasi ei olnud veel näiteks Euroopa Liidus nii selgeid plaane tervisetehnoloogiate hindamisele riikide jaoks ühiste standarditega ja töid dubleerimata.

Õigus lugeda on arstidel, ämmaemandatel, proviisoritel ja farmatseutidel. Registreeri oma tervishoiutöötaja registrikood.

Jaga lugu:
Seotud lood
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Aet Trisberg
Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708