Dagmar Rüütel on Medicumi uus ravijuht

Medicumi uus ravijuht Dagmar Rüütel.
Medicumi uus ravijuht Dagmar Rüütel.

Sotsiaalministeeriumi endine ravimiosakonna juht Dagmar Rüütel on alates septembrist Medicum Tervishoiuteenused eriarstiabi osakonna juhataja ja kogu Medicum AS ravijuht.

Dagmar Rüütel ütles uutest ametikohustustest kõneldes, et ravijuhi igapäevatöö hõlmab läbi erinevate viiside meditsiinilise tegevuse ettevõttesisest koordineerimist ja kvaliteedi tagamist. 

Hetke üks suurematest väljakutsetest on uue ravijuhi kinnitusel haigekassa lepingu üleööd puudutavate muudatuste manageerimine, näiteks personali koormuse ümberkorraldamine. "Samuti tuleb teenuste pakett kohandada rohkem tasuliste teenuste pakkumisele seal, kus eriaala mahud väheneseid. Kus mahud aga suurenesid, tuleb ette võtta uue personali otsing ja tegevusvaldkonna laiendamine," rääkis ta.

Rüütli sõnul on tal ravijuhina hea meel, et vaatamata segadusele ravilepingutega saab Medicum arendada näiteks taastusravi (sh uuena alustatakse kardiaalse, eelkõige infarktijärgse taastusraviga), valuravi (kliinikul on spetsialiseerunud valuravi keskus), günekoloogilist päevakirurgiat, koduõendusteenuseid. "Nõudlust peaks kohapeal küllalt jätkuma," lisas ta.

Suurtest väljakutsetest nimetas uus ravijuht veel tarkvara – Medicumi infosüsteemi järkjärgulist väljavahetamist. Sellega muutub nii patsiendi kui ka teenuseosutaja vaade (digiregistratuur, arsti ja õe töölaud) mugavamaks ning tekib uusi funktsionaalsusi nagu makselahendused patsientidele, meelespead ja otsusetoed teenuseosutajatele, andmevahetus raamatupidamisega jne. "Tegemist on küll pikemaajalise projektiga, aga algust on juba tehtud ja edeneda soovitakse kiiresti," rääkis Rüütel.

"Need väljakutsed on siiski meeskonnatöö ja ma ennast uue inimesena ei saa ega taha kuidagi esile upitada," täpsustas ta.

Dagmar Rüütel, kes töötas pikki aastaid sotsiaalministeeriumis ravimiosakonna juhina, alustas mullu aasta algusest Medicumist tööd üldarstina. Praeguste kohustuste juures, kinnitas ta, arstitööks siiski kahjuks aega ei jagu.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.