Autor: Siret Trull • 26. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hoolekandega seotud asutuste ravimioste piiratakse

Foto: Meeli Küttim / Äripäev
Sotsiaalministeeriumil on kavas muuta määrust, mis annab hoolekandeasutustele õiguse retseptiravimeid hulgimüügist osta.

Käesoleva aasta algul tegid sotsiaalkindlustusamet, ravimiamet ja terviseamet ühiselt järelevalvet hoolekandeasutustes pakutavate teenuste osas. Järelevalve käigus tuvastasid asutused mitmeid probleeme. Selgus, et parendamist vajavad nii arstiabi kättesaadavus, kui ka ravimite käitlemine. Puudulikud on hooldusplaanid ja raviskeemid ning nende järgimine. Samuti esineb põhjendamatut psühhotroopsete ainete kasutamist, nende määramine on ebaselge ja kasutamine dokumenteerimata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099