Autor: Meditsiiniuudised • 2. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allergiad ja astma võivad olla seotud vaimse tervisega

Taiwani teadlaste sõnul esineb astma ja allergilise nohu all kannatavatel inimestel suurem psühhiaatrilise häire väljakujunemise risk ning tõenäoliselt tasuks hinnata nende emotsionaalset seisundit ja jälgida vaimset tervist.
Allergiline nohu on seotud vaimsete häirete riskiga.
Foto: PantherMedia

Astma, allergiline nohu ja atoopiline dermatiit (mida koos nimetatakse ka “kolmeks A-ks”) kuuluvad kõige levinumate allergiliste haiguste hulka. “Arstina panin ma tähele, et mõnedel kolme A-ga patsientidel näis esinevat ka emotsionaalseid häireid. Seepärast tahtsin ma välja selgitada, kas need allergilised haigused on seotud psühhiaatriliste häiretega,” ütles dr Nian-Sheng Tzeng Tri-Service’i Üldhaiglast.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099