Pärnu maakondlik tervisekeskus saab nurgakivi

Täna paigaldatakse sümboolne koostöö nurgakivi juba rohkem kui kaks aastat töös olnud arendusele, millega luuakse Ristiku 1 terviselinnakusse uus täiendav sisu ja kvaliteet – maakondlik tervisekeskus, mis hakkab koostööpartnerite kaudu haigla poolt osutatavat eriarstiabi täiendama üldmeditsiiniteenustega.

Sümboolse koostöö nurgakivi ametliku osa juhatavad kõnedega sisse sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, Eesti Perearstide Selts´i juhatuse esinaine Le Vallikivi ja Pärnu Haigla juhatuse esimees Urmas Sule ning asetavad hoone vundamenti ajakohaste mälestusesemetega terassilindri.

Tervisekeskuse hoone ehk tulevane K-korpus ehitatakse Ristiku 1 kinnistu läänenurka (Ristiku ja Oja tänavate ristmiku suunas) jäävale alale. Tervisekeskuse juurde tuleb ka täiendav 64-kohaline autoparkla ning ülejäänud maa-ala lahendatakse maastikuarhitektuuriliselt kauniks rekreatsioonialaks, millest on haigla läheduses puudust tuntud. 

Tervisekeskusesse majutatakse ka täiendavad füsioteraapia kabinetid, koduõendusteenused,  funktsionaaldiagnostika ja ning suur osa tänastest haigla poolt osutatavatest esmatasandit toetavatest teenustest – sotsiaalnõustamine, rehabilitatsioon, vaimse tervise õe vastuvõtt ning  laste- ja noorte vaimse tervise keskus.

„Tänane koostöö nurgakivi asetamine sümboliseerib muutusi Eesti tervishoiukorralduses. Kui varasemalt toetasid poliitikad sektorisisest konkurentsi, siis tuleviku väljakutse on perearstisüsteemi ja haiglavõrgu teenuste aina tihedam integreerimine patsientide hüvanguks. Muutuste läbiviimine ei ole lihtne. See vajab aega, raha ja paljude inimeste panust, kuid on ainuõige tee," ütles Sule.

Tervisekeskuse projekti toetab Euroopa Regionaalarengu Fond 1,92 miljoni euroga. Ehitustööde põhiosa valmib 2019. aasta juunis.

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.