Autor: Siret Trull • 15. veebruar 2019

Kuidas teha liikumissoovitustest liikumisharjumus?

Personaaltreener ja psühholoog Jorgen Matsi
Soovitusest elustiili muuta on tulemuse saavutamiseni pikk maa. Kuidas inimest aidata, et ta selle tee üldse ette võtaks ning algusesse tagasi ei langeks, rääkis toitumis- ja liikumisravi konverentsil personaaltreener ja psühholoog Jorgen Matsi.

Patsiendile liikumis- ja toitumisalaseid soovitusi andes püütakse sageli hinnata, kui suur on inimese motivatsioon elustiilis muutusi teha. Jorgen Matsi hinnangul on see aga üsna ebaproduktiivne. Isegi kui patsient jätab nõustamisel entusiastliku mulje, on inimene evolutsiooniliselt välja kujunenud olema laisk, motiveeritud leidma lihtsaid ja energiasäästlikke lahendusi, hoidma endal kõhtu täis ja vältima ebamugavusi. Seetõttu ei saa patsienti aidata, öeldes talle lihtsalt, et kaalu tuleb langetada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708