Autor: Meditsiiniuudised • 25. veebruar 2019

Häälkäsklused meditsiinis aitavad vähendada ravivigu

Tallinna Tehnikaülikoolis (TalTech) valminud magistritöö võttis uurimise alla Eestis loodud nutirakenduse, mis häälkäsklustega salvestab haiglaõdede õendustegevusjuhiste jälgimist, aidates seeläbi vähendada ravivigade hulka ning parandades patsiendiohutust.
PERHi intensiivraviõde kasutamas nutirakenduse abi oma töös.
Foto: Hannalore Taal

Nutilahenduse eesmärk on välistada olukorrad, kus näiteks enne vereülekannet unustatakse vere vastavust kontrollida või mõni töövahend jääb enne protseduuri valmis panemata. Rakendus annab protseduuride ajal juhendite kohta haiglaõdedele infot ning häälkäsklustega saab õendustegevused salvestada. Selleks tuleb öelda märksõnu kõrvamikrofoni, kust need jõuavad taskus olevasse nutirakendusse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708