Autor: Meditsiiniuudised • 6. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Seedimiskiirus mõjutab inimese soolebaktereid
Kiiret seedimist on omane kiudainerikka toidu sööjatele.
Foto: Scanpix/ PantherMedia
Toidujääkide liikumise kiirus inimese soolestikus määrab ära soolebakterite koosluse, mis omakorda mõjutab otseselt inimese tervist, leidsid Tallinna Tehnikaülikooli teadlased.
Hiljuti ilmus mainekas erialaajakirjas Microbal Ecology in Health and Disease Tallinna Tehnikaülikooli teadlaste artikkel „Aeglaselt ja kiirelt kasvavate soolebakterite selektsioon muutuva lahjenduskiirusega läbivoolukultuurides“(Selection of fast and slow growing bacteria from fecal microbiota using continuous culture with changing dilution rate).