Autor: Meditsiiniuudised • 1. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terviseministrid räägivad tervishoiutöötajate nappusest

Foto: Scanpix/ PantherMedia
Tervise- ja tööminister Riina Sikkut osaleb 31. märtsist kuni 2. aprillini San Marinos Euroopa väikeriikide terviseministrite kohtumisel. Kesksete teemadena on arutelul tervisealane ebavõrdsus ja tervishoiutöötajate nappus.

Minister Riina Sikkuti sõnul on Euroopa väikesed riigid väga eripalgelised, kuid tervisevaldkonnas on meie väljakutsed suuresti sarnased. „Meie ühine mure on arstide ja teiste tervishoiuspetsialistide järelkasvu tagamine, kuna väikesed riigid on iseäranis haavatavad tervishoiutöötajate väljarändele. Teisalt takistab paremate tervisenäitajate saavutamist süvenev ebavõrdsus ühiskonnas, mistõttu tuleb tervisepoliitikate rakendamisel veenduda, et sekkumine ei suurendaks olemasolevaid lõhesid, vaid aitaks neid vähendada,“ ütles Sikkut. „Samas on väikeriigil ka mitmeid eeliseid. Tänu väiksusele on meil võimalik oluliselt paindlikumalt ja kiiremini ühiskonnas toimuvatele muutustele reageerida, piloteerida poliitikameetmeid või tuua tervishoidu innovatsiooni – olgu selleks meie unikaalne e-tervise süsteem või elanikkonda hõlmav geenipõhine ennetusprogramm.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099