Uudised
Ainult tellijale

Terviseministrid räägivad tervishoiutöötajate nappusest

Foto: Scanpix/ PantherMedia

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut osaleb 31. märtsist kuni 2. aprillini San Marinos Euroopa väikeriikide terviseministrite kohtumisel. Kesksete teemadena on arutelul tervisealane ebavõrdsus ja tervishoiutöötajate nappus.

Minister Riina Sikkuti sõnul on Euroopa väikesed riigid väga eripalgelised, kuid tervisevaldkonnas on meie väljakutsed suuresti sarnased. „Meie ühine mure on arstide ja teiste tervishoiuspetsialistide järelkasvu tagamine, kuna väikesed riigid on iseäranis haavatavad tervishoiutöötajate väljarändele. Teisalt takistab paremate tervisenäitajate saavutamist süvenev ebavõrdsus ühiskonnas, mistõttu tuleb tervisepoliitikate rakendamisel veenduda, et sekkumine ei suurendaks olemasolevaid lõhesid, vaid aitaks neid vähendada,“ ütles Sikkut. „Samas on väikeriigil ka mitmeid eeliseid. Tänu väiksusele on meil võimalik oluliselt paindlikumalt ja kiiremini ühiskonnas toimuvatele muutustele reageerida, piloteerida poliitikameetmeid või tuua tervishoidu innovatsiooni – olgu selleks meie unikaalne e-tervise süsteem või elanikkonda hõlmav geenipõhine ennetusprogramm.“

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Aet Trisberg
  Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708