Kuula artiklit
Autor: Keit Ausner • 3. aprill 2019
Kuula artiklit

Tervishoiutöötajal on isiklik vastutus suhetes patsiendiga

Foto: Pixabay
Kuigi patsiendikindlustuse süsteem on jõudmas kooskõlastusringile, on selle jõustumiseni veel pikk maa minna. Kuidas seni kaitsta ennast kahjuhüvitisnõuete, kriminaalvastutuse ja korruptsiooniohtlike olukordade eest?

7. mail korraldame koostöös meditsiini- ja ravimiõigusele spetsialiseerunud advokaadi Ingeri Luik-Tammega koolituse „Tervishoiutöötaja isiklik vastutus suhetes patsiendiga“. Räägime lähemalt sellest, mida tuleks tervishoiuteenuste osutamisel arvestada, et kaitsta end ohtude eest ning tegutseda nõuetele vastavalt.

Ingeri Luik-Tammel on põhjalik kogemus tervishoiuteenuse osutajate esindamisel kohtuvälistes läbirääkimistes ja kohtuvaidlustes patsiendi kahjuhüvitise nõuete üle, mistõttu oskab ta anda esmaklassilist ülevaadet senistest rakendus- ja kohtupraktikatest ning rääkida realistlikutest arenguplaanidest.

Koolituse fookuses on tervishoiutöötaja jaoks 3 kõige olulisemat küsimust:

• Milline vastutus kaasneb raviveaga ning millises ulatuses on võimalik ennast kindlustusega kahjuhüvitusnõuete vastu kaitsta ja mida kindlustus ei kata?

• Millises ulatuses ja kuidas on võimalik kaitsta ennast kriminaalvastutuse eest?

• Mida nähakse tänapäeval korruptsioonina, kuidas korruptsiooniohtlikke olukordi ennetada ja kuidas korruptsiooniohtlikes situatsioonides õigesti käituda?

Kõik tervishoiutöötajad ning tervishoiuasutuse juhid, kelle roll on tagada asutuse või osakonna tegevuse vastavuse õigusaktidele, peaksid mõtlema läbi, millised on nende asutuse regulatsioonid – kas kõik vajalikud regulatsioonid on töötajatele olemas ning nad on nendes teadlikud, kas ja millist kindlustust oleks vaja ning millised on asutusesisesed nõudmised dokumenteerimisel. Korralikult dokumenteeritud sisekord aitab probleeme vältida ja on nende lahendamisel meeletult suureks abiks.

Ingeri Luik-Tamme sõnul on sageli probleemide põhjustajaks just puudulikud siseregulatsioonid, mis vajaksid täiendamist. Lisaks ütleb ta, et korruptsioon on läbiv probleem ning tervishoiutöötajaid tuleks selleks valdkonnast paremini juhendada, et nad teaksid, mis on sobilik ja mis mitte ning millal tuleks olukorrast teatada.

Tule koolitusele ja vii end kurssi, mida peaks patsiendile teenuse osutamisel arvestama, et tagada vastavus õigusaktidele, kaitsta oma huve ja õigusi ning vältida konflikte.

* 7. mail toimub koolitus tervishoiutöötaja vastutusest suhetes patsiendiga.

* Täpsem info SIIT.

Tervishoiutöötajal on isiklik vastutus suhetes patsiendiga
Kuula artiklit

Tervishoiutöötajal on isiklik vastutus suhetes patsiendiga

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099