Autor: Siret Trull • 10. aprill 2019

Lõuna-Eesti haigla tegi mullu rekordmahus ületööd

Lõuna-Eesti haigla juhatuse liige Arvi Vask
Foto: Raul Mee / Äripaev
Lõuna-Eesti haigla tegi 2018. aastal 1,9 miljoni euro ulatuses ületööd, mis oli rekordiline nii eelnevate aastate arvestuses kui ka kõigi Eesti haiglate lepinguproportsioone arvestades.

„Lõuna-Eesti haigla võimekus ja patsientide ravivajadused olid jätkuvalt suuremad kui haigekassapoolne ravijuhtude rahastamine. Haigekassa ei arvesta lepingute ja rahavoo planeerimisel patsientide tegeliku ravivajadusega, vaid lähtub eelnevatel aastatel välja kujunenud nn rahastatud nõudlusest,“ märgitakse haigla majandusaasta aruandes. Eeltoodust tulenevalt oli haigla sunnitud tegema eelmisel aastal ületööd 1,9 miljoni euro ulatuses (ületööd rahastatakse üldjuhul koefitsiendiga 0,7, statsionaarset ravi koefitsiendiga 0,3), mis oli rekordiline nii eelnevate aastate arvestuses kui ka kõigi Eesti haiglate lepinguproportsioone arvestades. Ületöö tulenes otseselt elanikkonna erakorralise ja vältimatu arstiabi vajadusest. Haiglaravi vajanutest moodustasid 87% erakorralised haiged.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099