Kuula artiklit
11. aprill 2019
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konverentsil räägitakse vähivastase võitluse hetkeseisust Eestis

Põhja-Eesti Regionaalhaigla onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku juhataja Vahur Valvere
Foto: Eesti Vähiliit
Eesti Vähiliit korraldab eeloleval sügisel meditsiinitöötajatele rahvusvahelise teaduskonverentsi „Vähivastase võitluse hetkeseis ja arenguperspektiiv Eestis“. Konverentsil puudutatakse aktuaalseid teemasid seoses vähihaigusega. Esinema on oodatud ka välislektorid ning kõnega astub üles rahvusvahelise vähivastase liidu juht Cary Adams.

Konverentsi ettekanded ja aruteluteemad keskenduvad vähivastase võitluse eesmärkidele, hetkeseisule ja arenguperspektiivile maailmas ja Eestis. Kaire Innos Tervise Arengu Instituudist annab ülevaate vähiga seotud haigestumise, suremuse ja elulemuse trendidest Eestis. Eesti Vähiliidu nõukogu esimees ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku juhataja dr Vahur Valvere teeb põhjaliku ettekande vähivastase võitluse hetkeseisust ja arenguperspektiividest. Neile ettekannetele järgneb paneeldiskussioon teemal, kas Eesti vajab lõppenud vähistrateegiale jätkustrateegiat.

Konverentsi teises sessioonis annab professor Toivo Maimets Tartu Ülikoolist ülevaate vähiuuringute uutest suundadest maailmas ja Eestis. Astrid Murumägi Helsingi Ülikoolist keskendub oma ettekandes personaalmeditsiinile onkoloogias. Dr Peeter Padrik Tartu Ülikooli Kliinikumist tutvustab EstPerMed rinnavähi pilootprojekti.

Konverentsil annavad kasvajate ravist põhjaliku ülevaate Põhja-Eesti Regionaalhaigla arstid, dr Tiit Suuroja, dr Maire Kuddu, dr Anneli Elme ja dr Maiken Ross. Käsitletakse nii kasvajate kirurgilist ravi, kiiritusravi, süsteemravi kui ka maliigsete hematoloogiliste haiguste ravi.

Kuulama ja osalema on oodatud onkoloogid, radioloogid, perearstid, günekoloogid, meestearstid ja aga ka kõik teised huvilised. Registreerumine Eesti Vähiliidu kodulehe kaudu on juba avatud.

Konverents on eesti keeles. Toimunud konverentsi kohta anname välja Meditsiiniuudiste erilehe.

- Konverentsi programm ja lisainfo: https://cancer.ee/rahvusvaheline-teaduskonverents/

- Registreerumine: https://fienta.com/et/vahivastase-voitluse-hetkeseis-ja-arenguperspektiiv-eestis

- Facebook: https://www.facebook.com/events/315927502426873/

Rohkem infot "TERVE Eestiga vähi vastu" kampaania kohta Eesti Vähiliidu kodulehelt www.cancer.ee.

Konverents toimub suurürituse "TERVE Eestiga vähi vastu" raames 13. septembril Hilton Tallinn Park Hotelli Konverentsikeskuses Tallinnas.

Konverentsil räägitakse vähivastase võitluse hetkeseisust Eestis
Kuula artiklit

Konverentsil räägitakse vähivastase võitluse hetkeseisust Eestis

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099