Autor: Kadi Heinsalu • 16. juuli 2019

Meditsiinimõjutaja Toivo Tänavsuu õpib arstiks

Vähiravifondi "Kingitud Elu" asutaja, Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu sai tänavu sisse arstiteaduskonda ja asub seal õppima.
Ajakirjanik ja vähiravifondi juht Toivo Tänavsuu hakkab õppima arstiks.
Autor: Raul Mee

Tänavsuu, kes pälvis Meditsiiniuudiste lugejatelt paar aastat tagasi ka meditsiinimõjutaja tiitli, kirjutab Facebookis oma kontol nii: "ARSTIKS. Head sõbrad, aitäh teile kõigile, kes hoidsite mulle kõvasti pöidlaid. Väga ilusti hoidsite, sest bioloogiaeksam õnnestus üle ootuste hästi, pääsesin kindlalt Tartu Ülikooli ja asun sügisest arstiteaduskonda õppima. 38aastasena. Arstiks. Päevaõppes. Kuus aastat + residentuur."

Ta kirjeldab, kuidas ta terve viimase õppeaasta osales reaalkoolis bioloogiatundides ja võttis lisaks ka eratunde. "Täitsin töölehti ja töövihikut, tegin kontrolltöid. Koolitundidele lisandus ligi 100 bioloogia eratundi," kirjutab ta. Tänavsuu lisab, et konkurents arstiteaduskonda oli ulmeline: ligi 600 kandidaati 185 kohale. "Huviliste hulgas terve rida sündinud geeniusi: värskeid kuldmedaliste, matemaatika riigieksami 100 protsendile tegijaid, Oxfordi ja Cambridgei uste jalaga lahti lööjaid jt. Noored on ikka jube andekad ja nutikad," kirjeldab ta. "M ul läks üle ootuste hästi. Sain 91 punkti 100st võimalikust, mis oli eksami 5.tulemus."

Tänavsuu lubab edasi kirjutada ka Eesti Ekspressile, kus on on töötanud 12 aastat.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Tel:
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708