Kadi Heinsalu • 16 juuli 2019 09:47

Meditsiinimõjutaja Toivo Tänavsuu õpib arstiks

Vähiravifondi "Kingitud Elu" asutaja, Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu sai tänavu sisse arstiteaduskonda ja asub seal õppima.

Ajakirjanik ja vähiravifondi juht Toivo Tänavsuu hakkab õppima arstiks.  Foto: Raul Mee

Tänavsuu, kes pälvis Meditsiiniuudiste lugejatelt paar aastat tagasi ka meditsiinimõjutaja tiitli, kirjutab Facebookis oma kontol nii: "ARSTIKS. Head sõbrad, aitäh teile kõigile, kes hoidsite mulle kõvasti pöidlaid. Väga ilusti hoidsite, sest bioloogiaeksam õnnestus üle ootuste hästi, pääsesin kindlalt Tartu Ülikooli ja asun sügisest arstiteaduskonda õppima. 38aastasena. Arstiks. Päevaõppes. Kuus aastat + residentuur."

Ta kirjeldab, kuidas ta terve viimase õppeaasta osales reaalkoolis bioloogiatundides ja võttis lisaks ka eratunde. "Täitsin töölehti ja töövihikut, tegin kontrolltöid. Koolitundidele lisandus ligi 100 bioloogia eratundi," kirjutab ta. Tänavsuu lisab, et konkurents arstiteaduskonda oli ulmeline: ligi 600 kandidaati 185 kohale. "Huviliste hulgas terve rida sündinud geeniusi: värskeid kuldmedaliste, matemaatika riigieksami 100 protsendile tegijaid, Oxfordi ja Cambridgei uste jalaga lahti lööjaid jt. Noored on ikka jube andekad ja nutikad," kirjeldab ta. "M ul läks üle ootuste hästi. Sain 91 punkti 100st võimalikust, mis oli eksami 5.tulemus."

Tänavsuu lubab edasi kirjutada ka Eesti Ekspressile, kus on on töötanud 12 aastat.

Jaga lugu:
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Aet Trisberg
Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Kristi Kammer
Kristi KammerMeditsiiniuudiste müügi- ja arendusjuhtTel: 507 9553