Autor: Kadi Heinsalu • 22. august 2019

Kuidas jätkata, kui vaktsineerimine on pooleli jäänud?

Kui kunagi alustatud vaktsineerimine on pooleli jäänud, tekib segadus, kas tuleb alustada otsast peale või mitte. Mõne vaktsiini puhul tähendab see suuri kulusid. WHO pakub juhendi selle kohta, kuidas sel juhul toimida.
Vaktsineerimine
Foto: Oleksii Akhrimenko, Scanpix/Pantermedia

Nakkushaiguse vastu saab määrata laboris antikehi ja seeläbi aimu, kas on vaja uuesti vaktsineerida või mitte. Kuid hea on teada, et väga paljude vaktsiinide toime algab kohe uuesti pärast uut annust, isegi kui eelmisest korrast on palju aega möödas või on kuur pooleli jäänud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099