Autor: Meditsiiniuudised • 30. august 2019

Veerandsada õde naaseb tervishoidu

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis algas eile detsembrini kestev tasuta koolituskursus “Õed tagasi tervishoidu”, mille lõppedes saab tervishoiusüsteem tagasi 26 õde, kes hetkel tegutsevad mõnes muus valdkonnas.
Elanikkonna vananemine toob endaga kaasa suurenenud vajaduse nii tervishoiu- kui ka sotsiaalteenuste järele.
Foto: PantherMedia

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õenduse ja ämmaemanduse osakonna juhataja Saima Hinno selgitas, et koolitusel osalevad varasemalt õe hariduse omandanud, ent tervishoiusüsteemis mitte töötavad õed, kes ei ole seetõttu ka tervishoiutöötajate registris. Ta lisas, et kursuse lõpus saavad nad sooritada eksami ja taotleda enda tervishoiutöötajate registrisse kandmist ning seejärel ka õena tööle asuda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099