Autor: Meditsiiniuudised • 19. september 2019

Vaimset tervist ravitakse pere- ja eriarsti koostöös

Veel 50 aastat tagasi raviti vaimse tervise probleeme psühhiaatriahaiglas. Seal veedeti ikka kuid. Nüüd toimub ravi peamiselt tööjaotusena perearstide ja eriarstide vahel, kirjutab psühhiaater Andres Lehtmets.
Eesti Psühhiaatrite Seltsi president Andres Lehtmets.
Foto: Julia-Maria Linna, Äripäev

Statistika järgi esineb vaimse tervise häireid Euroopas ühe aasta jooksul 38% elanikest (2011 uuring). Trend on suurenemisele, mis tuleneb lapse- ja noorukiea ja vanema ea häiretest. Levinumad häired on ärevushäired (esineb 14% inimestel elu jooksul), unehäired (7%), depressioon, somatoformsed häired, alkoholi- ja uimastisõltuvus. Lisaks tuleb märkida noorukiea ATHd (5% lastest ja noortest) ja dementsust (esinemissagedus 1–30% elanikest).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099