Autor: mu.ee • 24. september 2019

Pariisis algas suur kohtuprotsess Servieri diabeediravimi üle

Pariisis algas suur kohtuprotsess ravimifirma Servier ja Prantsusmaa riikliku ravimiohutuse agentuuri üle diabeediravimi Mediatori asjus, mida reklaamiti kui kaalulangetamise rohtu.

Süüdistatakse muuhulgas tahtmatus tapmises ja pettuses seoses diabeediravimiga Mediator, mis kahtlustuse kohaselt võis põhjustada 500-2100 inimese surma. Ravimifirma on juba võimalikele ohvrite peredele välja maksnud 130 miljonit eurot ja kohtuasi ennustatakse kestvat 7 kuud. Märke selle ravimi ohtlikest kõrvaltoimetest andsid nii ravimiuuringud kui ka märkasid ravimit välja kirjutanud arstid, kuid neile ei pööratud piisavalt vara tähelepanu ja koguni eirati neid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099