Autor: Kadi Heinsalu • 30. september 2019

Patsiendikindlustus nihkub taas

Viimase eelnõu versiooni kohaselt plaaniti patsiendikindlustuse süsteemi jõustumist 2021. aasta keskpaigas, aga see ilmselt nihkub veidi hilisemaks, teatas sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste.
Sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste
Foto: mu.ee

Patsiendikindlustuse kohta võttis septembris haiglate liidu konverentsil sõna ka sotsiaalminister Tanel Kiik. Paluste vastas Meditsiiniuudiste palvel advokaadibüroo NOVE OÜ vandeadvokaat Maret Kruusi kirjutisele, mis analüüsis loodavat patsiendikindlustuse seadust. Kruus kirjutas, et kõiki ravivigade vaidlusi kavandatav süsteem ära ei hoia. "Alles jäävad need vaidlused, kus patsient soovib sellist hüvitist, mida fondi kaudu saada ei ole võimalik. Neid on siiski õigus nõuda raviasutuse käest või kohtu kaudu," kirjutas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099