Autor: Meditsiiniuudised • 18. oktoober 2019

Saarma: ravitüsistused on praegu hall ala

Eesti Eratervishoiuasutuste Liidu juht Ivo Saarma tõdeb, et praegu ei tea õigupoolest keegi, kuidas ravitüsistustega Eestis lood ikkagi on ning alles patsindikindlustuse seaduse jõustumine võiks luua tingimused neist ausalt rääkimiseks.
Naistearst ja eratervishoiuasutuste liidu juht Ivo Saarma
Foto: Reformierakond

Saarma märkis, et arstiabi puhul ei ole ilma ekspertiisita võimalik väita, kas viga on tehtud või mitte. Eestis on aga väga levinud nn puusalt tulistamine, kus üks kolleeg annab hinnangu teise kolleegi kohta, ilma üksikasju teadmata või veel hullem: seda teeb hoopis teisel erialal töötav arst, kellel selles valdkonnas puuduvad teadmised ja kogemus. „Harvad ei ole juhtumid, kus eksperdi rolli on võtnud patsient ise või ajakirjanik,“ lisas Saarma.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099