Autor: Meditsiiniuudised • 6. november 2019

Ägeda kuiva silma sündroomi raviks võib tulla uus meetod

Ajakirjas Translational Vision Science and Technology avaldatud artikli kohaselt vähenesid patsientidel, kes osalesid ägeda kuiva silma sündroomi uue ensüümipõhise ravimeetodi I/II faasi kliinilises uuringus, haiguse sümptomid ja ebamugavustunne.
Foto: Shutterstock

Uuringus võrreldi DNaas nimelist ensüümi biosünteetilist vormi sisaldavaid silmatilku teiste silmatilkadega, mis seda ensüümi ei sisaldanud. DNaas lagundab nukleiinhappe põhist materjali silma pinnal. "Uuringus osalenud patsientidel, kes kasutasid DNaasi sisaldanud tilku, vähenes ebamugavustunne silmas ja nende sarvkest oli tervem," ütles kliinilist uuringut juhtinud teadlane dr Sandeep Jain, Illinoisi Ülikooli Chicago Meditsiinikolledži oftalmoloogia ja silmateaduste professor.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099