Ainult tellijatele
Autor: Kadi Heinsalu • 13. jaanuar 2020
Ainult tellijatele

Pohlad vähendavad rasvase dieedi mõju

Tampere ülikooli uurimisrühm selgitas hiirkatsetega, kuidas kuivatatud pohlajahu mõjutab ebatervisliku dieedi tõttu tekkivat rasvumist ja põletikunäitajaid. Tulemus üllatas oma positiivsusega.

Wikipedia
Autor: Pohlataim metsa all.

Mediuutiste veebiväljandes kirjutati soomlaste uuringust, kus hiired said 6 nädala jooksul kõrge rasvasisaldusega toitu. Rasv moodustas nende toidust saadavast energiast 46%. „Nende toit meenutas halba lääne dieeti,“ kommenteeris farmakoloogia professor Eeva Moilanen. Selle dieedi tõttu arenes hiirtel metaboolne sündroom, kus kaal tõuseb, kolesteroolitase tõuseb, maks läheb rasva ja tekivad diabeedile iseloomulikud muutused. Lisandus madalatasemeline põletik. „See on peamine tegur, mille tõttu lihavusega seotud haigused tekivad,“ selgitas Moilanen.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708