Autor: Siret Trull • 28. veebruar 2020

Ühing annab haigete häälele kõla

Sama haigust põdevaid patsiente koondav ühing pakub tuge ning võimaldab kaasa rääkida õigusloomes. Selliste ühingute tugisambaks on arstid, kellel oma haigete käekäik on südamel.
Tallinna Lastehaigla lastekirurg Ann Paal.
Foto: Raul Mee

1. veebruaril kogunes Tallinnas puuetega inimeste koja ruumidesse ligemale poolsada inimest, et rääkida Turneri sündroomist. Teadmiste jagamise kõrval oli kohtumisel veel üks eesmärk: asutada Turneri sündroomiga patsiente esindav ühing. Ettevõtmist vedas lasteendokrinoloog Ülle Einberg, kel olemas juba aastakümnetagune kogemus laste ja noorte diabeediühingu loomisega. Sellest, et ka Turneri sündroomiga inimesed vajavad oma ühingut, on kahe endokrinoloogi, Ülle Einbergi ja Ülle Jakovlevi vahel juttu olnud juba ligi paarkümmend aastat. “Täna oleme selleni jõudnud, et aktiivsed inimesed on kokku saanud,” tundis Einberg seminari avades rõõmu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099