Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 16. märts 2020
Kuula artiklit

PERH piirab teisipäevast plaanilist tegevust

Põhja-Eesti Regionaalhaigla andis teada, et seoses tervishoiu hädaolukorraga piiratakse plaanilist ravitööd, kuna kõrgema etapi haiglana tuleb neil valmistuda COVID-19 haiguse leviku kasvuga kaasnevaks.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu.
Foto: Terje Lepp

Regionaalhaiglal tuleb tagada valmidus võtta vajadusel vastu COVID-19 nakatunud intensiivravi vajavaid patsiente üle Eesti, teatas haigla.

Terviseameti ettepanekul on sotsiaalminister nimetanud praeguse olukorra tervishoiu hädaolukorraks ning on tõstnud tervishoiu valmisoleku tase 1 tervishoiu valmisoleku tasemele 2. „See tähendab, et haiglad peavad plaanilise ravi kättesaadavust piirama või katkestama selleks, et olla valmis eriolukorrast tingitud muutusteks,“ ütles Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu ja lisas: „Plaanilise töö piiramise ettevalmistustega on meie infektsioonikontrolli juhtgrupp tegelenud mitu viimast ööpäeva.“ Peedu sõnul tuleb haiglal eelkõige tagada abi aegkriitilist ravi vajavatele patsientidele, viiruse efektiivne tõkestamine haiglas ning loomulikult meie patsientide ning töötajate ohutus.

Alates teisipäevast, 17.03.2020, kuni eriolukorra lõppemiseni, piiratakse Põhja-Eesti Regionaalhaiglas plaanilist tööd statsionaarsetes osakondades, päevakirurgias, päevaravis ning ambulatoorseid vastuvõtte polikliinikutes. Piiramine võib tähendada ka plaanilise vastuvõtu, uuringu, operatsiooni põhjendatud edasilükkamist või vastuvõtu läbiviimist kaugvastuvõtu kaudu. Mõnel eriala võidakse piiranguid rakendada ka juba esmaspäevast (16.03).

Raviarst võtab patsiendiga ühendust

„Patsientidega võtab ühendust raviarst, kes teeb otsuse, kuidas konkreetse patsiendiga edasi toimitakse. Ühendust võetakse telefoni teel vähemalt üks päev enne planeeritud regionaalhaigla külastust,“ kinnitas regionaalhaigla ravitöö direktor Helis Pokker. Pokkeri sõnul ollakse juba patsientidega kontakteerumist alustanud ja seda eelkõige riskirühmades olevate patsientidega nende enda tervise ohutuse tagamiseks. „Meil on hea meel patsientide toetavast ja mõistvast suhtumisest,“ ütles Pokker ja kinnitas: „Iga inimese haiguslugu vaatame eraldi ja leiame tema jaoks parima lahenduse“. Iga kuu rohkem kui 10 000 patsienti teenindava haigla puhul nõuavad vajalikud ümberkorraldused aega ja paljude töötajate panust.

„Kui teiega juhtumisi ei võeta ühendust ja saabub vastuvõtu kuupäev, siis palun ärge tulge haiglasse kohale, vaid kirjutage kas [email protected] või helistage telefonil 617 1300,“ rõhutas Pokker.

Regionaalhaigla tagab jätkuvalt tõsiselt tervist- ja elu ohustavate seisundite planeeritud raviga ning jätkab erakorralist ravitegevust.

Patsientide ja tervishoiutöötajate turvalisuse tagamiseks on jätkuvalt keelatud patsientide külastamine vastavalt Vabariigi Valitsuse korraldusele.

PERH piirab teisipäevast plaanilist tegevust
Kuula artiklit

PERH piirab teisipäevast plaanilist tegevust

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099