Autor: Sirje Rüütel • 23. märts 2020
Ainult tellijatele

Mis toimub meie kehas viirusinfektsiooni ajal?

Miks on inimeste haigusnähud nii erinevad? Millised sisemised mehhanismid põhjustavad karjaimmuunsuse ja millised individuaalse immuunsuse tekkimise selgitab Tallinna Tehnikaülikooli geenitehnoloogia dotsent, molekulaarse immunoloogia doktor Sirje Rüütel.

Autor: Shutterstock

Nagu me teame, põhjustab koronaviirus osadel meist palavikku, köha, valu kehas ning mõnel juhul areneb välja kopsupõletik. Miks on inimeste haigusnähud nii erinevad? Viiruse vastase immuunvastuse tekkimine ja selle tugevus sõltub viirusega nakatanu vanusest, sisse tulnud viiruste arvust ja võimest esitleda viirusevalke immuunrakkudele ning toota kehas viiruse vastast valku nimega interferoon.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708