Meditsiiniuudised  • 27 märts 2020 16:01

TÜ kliinikumi nõukogu vabastas Eelmäe ametist

Tartu ülikooli kliinikumi nõukogu vabastas reedel ennetähtaegselt ametist kliinikumi juhatuse esimehe Priit Eelmäe.

Senine kliinikumi juhatuse esimees Priit Eelmäe  Foto: Meeli Küttim

SA Tartu Ülikooli Kliinikum moodustas 13. märtsil kriisijuhtimismeeskonna professor Joel Starkopfi juhtimisel, kes on väga edukalt tegutsenud ettevalmistustega Covid-epideemiaga toimetulekuks Kliinikumis.

"Kuid eriolukord ja plaanilise töö lõpetamine tähendab suuri ümberkorraldusi ka mitte-Covid haigete käsitlemisel nii kliinikumis kui kliinikumi vastutuspiirkonnas. Kahjuks muutub lähinädalatel keerulisemaks ka kõigi mitte-Covid haigete ravi ja hädavajaliku taseme hoidmine nõuab ulatuslikke ettevalmistusi kõigis kliinikutes ja teenistustes, mis peab toimuma plaanipäraselt ja koordineeritult," ütles Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu esimees Urmas Klaas.

Pressiteate vahendusel anti teada, et nimetatud ülesannete täitmisele ei ole juhatuse esimees Priit Eelmäe pühendanud piisavat tähelepanu, mistõttu tema jätkamine kriisiolukorra juhina ei ole võimalik ja kliinikumi nõukogu otsustas tänasel koosolekul juhatuse esimehe Priit Eelmäe 27. märtsist tagasi kutsuda. "Täname Priit Eelmäed tema senise panuse eest. Koostöös kogu tööperega on kliinikumi patsiendikesksus teinud sammu edasi," ütles Urmas Klaas.

Kliinikumi nõukogu nimetas juhatuse esimehe kohusetäitjaks juhatuse liikme Marek Seeri, kes on praegu tegev nii kliinikumi kriisijuhtimismeeskonnas kui ka Lõuna-Eesti regionaalse meditsiinistaabi juhina. Kliinikumi juhtimis- ja struktuurireformiga minnakse edasi pärast kriisi tipu möödumist.

Marek Seer kinnitas, et kriisiolukorras on vajalik jätkata süsteemset ja hästi laabuvat meeskonnatööd Covid-epideemiaga toimetulekuks. "Sama tähtis kliinikumis on plaanilise ravi ajutisest lõpetamisest tuleneva situatsiooni reguleerimine nii, et patsiendid oleks hästi informeeritud ja nende ravitee korraldatud," rääkis Seer.

Jaga lugu:
Seotud lood
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Aet Trisberg
Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708