Autor: Meditsiiniuudised • 30. märts 2020

COVID-19: mõned mõtted kopsuarstilt

Kroonilised kopsuhaigused (krooniline obstruktiivne kopsuhaigus, bronhiaalastma, interstitsiaalsed kopsuhaigused, obstruktiivne uneapnoe jm) on riskiks COVID-19 raske või kriitilise seisundi arenemises, kirjutab Medicumi ja Confido Meditsiinikeskuse kopsuarst Erve Sõõru.
Medicumi ja Confido Meditsiinikeskuse kopsuarst Erve Sõõru
Foto: Terje Lepp

Selles artiklis on kajastatud vaid mõned minu mõttekäigud seoses kopsuhaigustega COVID-19 teemadel. Maailmas õpivad kõik arstid uut haigust käsitlema ja ametlikud ravijuhendid puuduvad. Hiina haigusjuhtude statistika näitab langustrendi, samal ajal mujal maailmas tõusutrend jätkub. Näib, et mõned riigid on olnud edukamad haiguse leviku tõkestamisel ja raskete haigete ravimisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708