Autor: Meditsiiniuudised • 2. aprill 2020

Ratas: tervishoiutöötajate palgad tõusevad 7%

Peaminister Jüri Ratas teatas täna pressikonverentsil, et vastavalt valitsuse värskele otsusele tõusevad aprillist tervishoiutöötajate palgad 7%, perearstid hakkavad saama senisest märksa rohkem kaugusetasu.

Peaminister Jüri Ratas.
Autor: mu.ee

Ratas täpsustas, et palgad tõusevad nii arstidel, õdedel kui ka hooldajatel. Lisatasud perearstidele on kinnitatud ja teada juba varasemast ja nende eesmärk on kinnistada perearste maapiirkondadesse ja muuta töö neile atraktiivsemaks.

Loe lisaks
Iga teine Eesti perearst hakkab saama kaugusetasu

Ta lisas, et lisaeelarvest üle 200 miljoni euro suunatakse tervishoiusektorile nende kulude katteks, mis on tekkinud koroonaviiruse tõttu, sealhulgas ka töötasukulu.

Loe lisaks
Arst-residentide töötasu suurenes

COVID-19 kulude katteks luuakse sihtfond 80 miljoni euro ulatuses, millest 50 miljonit on juba kuludega kaetud, rääkis rahandusminister Martin Helme. Ta märkis, et viimaste prognoosi järgi kukub Eesti majandus kaheprotsendiliselt majanduskasvuprotsendilt 8protsendilise miinuse peale. Võetakse laenu, mistõttu riigi võlakoormus kasvab kaks korda. "Eesootav majanduslangus toob kaasa ulatusliku maksulaekumise vähenemise, 11,8 mld euro pealt 10,2 mld euro peale," rääkis ta. Negatiivsele rahavoogudele aitab kaasa, et langetatakse diisli-, gaasi- ja elektriaktsiisi, peatatakse ajutiselt intressid maksuvõlgadelt.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708