Siret Trull • 16 aprill 2020 04:00
Uudised
Ainult tellijale

Kerstin Kase: käsi plaksutada on veel vara

Võib öelda, et LTKH infektsioonikontrolli arstil Kerstin Kasel on kriisiajal tekkinud uus hobi: sotsiaalmeedias isikukaitsevahendeid kandvate meedikute pilte vaadates püüab ta leida 5 asja, mis on korras. Alati ei leia.

LTKH infektsioonikontrolli arstil Kerstin Kase.  Foto: Terje Lepp

Vigade otsimine ja näpuga näitamine ongi infektsioonikontrolli töö. „Meie oleme need, kelle eest tahetakse peitu pugeda, et jälle ei tuldaks õpetama,“ naeris Kase. Ta sõnas, et isikukaitsevahendite kasutamisel näeb ta praegu eksimusi palju mitte ainult piltidel, vaid ka igapäevatöös: küll kantakse kaitsemaski lõual, küll ninal, katsutakse kätega maski alt ja maski pealt, toetatakse end kaitseülikonnas erinevate pindade vastu ja topitakse käsi taskusse. "Õpetust, kuidas isikukaitsevahendeid õigesti kasutada, saavadki meie meedikud vähe," ütles Kase. Teadmised, mida igapäevaselt ei vajata, kipuvad ununema. Kui kaitsevarustuse selga panemisega saadakse veel hakkama, siis eemaldamisel tehakse vigu palju. Näiteks nn kombekat oleks ka Kerstin Kase ise nõus seljast ära võtma üksnes kellegi abiga. „Ma kogu aeg kardaks, et ma kuskil eksin, sest selle ülikonna eemaldamisel viga teha on väga lihtne,“ tõdes ta.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Aet Trisberg
  Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708