Kadi Heinsalu • 1 juuli 2020 12:07
Uudised
Ainult tellijale

Kiik: vaimne tervis on sama tähtis kui füüsiline

Sotsiaalministeeriumis esitleti 1. juulil vaimse tervise rohelist raamatut, milles seatakse eesmärgiks panustada senisest enam vaimse tervise probleemide ennetusse, õigeaegsesse avastamisse ja abi kättesaadavusse.

Vasakult: Anne Kleinberg, Karmen Joller, Anna-Kaisa Oidermaa, Tanel Kiik.  Foto: mu.ee

Esitlusel viibinud sotsiaalminister Tanel Kiik ütles, et vaimse tervise mured on kasvavad, viiendik inimesi koheb mingit taolist mure aasta jooksul, pooled inimestest aga vähemalt kord elu jooksul. Tegemist on kuluka tervisemurega, mille otsesed ja kaudsed kulud on suured: 2,8% SKPst ehk 572 mln eurot aastas). Haigekassa tasus 2018. aastal psühhiaatrilistest häiretest tingitud otseste ravikulude, retseptiravimite ja töövõimetuse hüvitistena kokku 47,5 miljonit eurot (2017. aastal 43,7 miljonit ja 2016. aastal 40,7 miljonit eurot). Kiik lisas, et alaealistest kannatab vaimse tervise murede all 10-20% ja alati ei jõua kõik õigeaegselt spetsialisti juurde. "Riigi eesmärgiks on loomulikult teenuse kättesaadavuse parandamine," märkis minister.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708